Tasarım hazırlamak için gerçekten Photoshop’a ihtiyaç var mı?

12 yıl önce

Arkadaşlar aslında uzun zamandır yazmayı düşündüğüm bir düşünce bu, kaliteli bir tasarım hazırlamak için gerçekten de Photoshop veya başka herhangi bir çizim aracına gerek var mı?

Bana soracak olursanız hayır, çünkü genellikle aynı işi iki kere yapmaktan nefret ederim. Burada ki aynı işten kastım nedir? Öncelikle tasarımın bir çizim aracı ile çizilmesi, daha sonrada çizilen görüntünün koda dökülmesi. Bana soracak olursanız ikisi aynı iştir. Ben insanın kafasında oluşturduğu bir tasarımı direk olarak koda dökmesinden yanayım. Düşünsenize aklınızda bir tasarım çiziyorsunuz, daha sonra aynı tasarımı tekrar bir çizim aracıyla bilgisayara aktarıyorsunuz. Bunun vakit kaybından çok neyi var ki?

dreamweaver

Benim düşüncem bu arkadaşlar hatta şuan da kullanmakta olduğum temayı bile direk olarak kafamda ki çizimden koda aktardım. Böylesi hem size zaman kazandırıyor hem de emin olun istediğiniz tasarımı oluşturmanız konusunda beyniniz sizi daha iyi yönlendiriyor. Şuan da Photoshop'la ne yapıyorsun diye soracak olursanız cevabı çok basit. Photoshop'u logo hazırlama ve bazı iconların renklerini veya boyutlarını değiştirmede kullanıyorum, diğer yandan uzun zamandır üzerinde tasarım çizimi yapmıyorum.

Özellikle de kendini kodlama alanında geliştirmek isteyen arkadaşlara önerim, benim gibi bir çizim aracı kullanmadan kafalarında ki tasarımı direk olarak koda dökmeleridir. Bu yöntem çizim yapmaya ayıracağınız vakti ortadan kaldıracağından, kodlamaya daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Peki ya sizin bu konuda ki görüşleriniz nelerdir?

Sizce tasarım hazırlamak için gerçekten Photoshop'a yada başka herhangi bir çizim aracına ihtiyaç var mıdır?

Yorumlar (13)

  1. SalihToy dedi ki:

    Aslında bende senin gibi dusunuyorum ve yazına sonuna kadar hak veriyorum. Ama herkez böyle dusunmeye bilir. Bazılarımız o an akıllarında çizimi olusturamazlar yada yarısına kadar dusunurler ve yazılım kullanıp, çizime basladıktan sonra karar verirler ve çizimin sonunu getirirler.

  2. Ates ve Su dedi ki:

    Kodlamaya yaz tatilinde bende başlayacağım. Ne kadar yol kat edebileceğim bakalım :).

  3. Tasarımların çoğunu sadece kodlama ile yapmak mümkün değil grafikde gerekiyor bunun içinde photoshop gereklidir yani.

  4. Enes Aktaş dedi ki:

    Sana katılmıyorum dostum.
    Bir site tasarımını photoshopta çizmeden önce wireframe&skech’ini hazırlanır daha sonra Ps’ye aktarıp o skech üzerinden gidilir.
    Tasarım olmadan bir site ne kadar profesyonel olabilirki?
    Örn:http://www.urbotip.com/#!/city/174/istanbul şu site tasarımına göz atalım bunu kodlarken aklında tamamen canlandırıp koda dökebilirmisin? sanmıyorum :) en basit örnek verdim oturup seslice bunu sabaha kadar sana anlatabilirim :]

    • Burak İşci dedi ki:

      Çoğunu kafamda tasarlarım yazıda da belirttiğim gibi bazı ikonların veya grafiklerin hazırlanması için Photoshop’u kullanabilirim.

      Aslında bu birazda hayal gücüne kalmış bir şey.

      Hayal gücünüz çok yüksekse eğer çizim aracına gerek kalmaz, zaten o çizimi kafanızda yapmışsınızdır bir da aynı çizimi yapmak yerine o çizimi koda dökmek bana daha mantıklı geliyor.

      Ancak kabul etmeliyim ki bazı temalar var ki tamamen Photoshop kullanımı gerektiyor.

      Ancak gerek benim yaptığım temalar gerekse de Türkiye içerinde çıkan temaları incelediğimde fikrimi son derece yerinde buluyorum :)

  5. Blogbilişim dedi ki:

    Ben bu aralar photoshop öğrenmeye çalışıyordum ama, bıraksam mı sizce??

  6. Sanalice dedi ki:

    Bana göre kodlama için grafikte önemli şekil açısından grafik açısından tasarım açısından

  7. Veysel dedi ki:

    Yazıda sana harfi harfine katılıyorum abi. Ben şimdiye kadar yaptığım temalarda hiç bir program kullanmadım. Ps ile tema çizmeyi dahi bilmiyorum kafamda ne varsa koda döküyorum ve güzel bir görüntü çıkıyor. Bu ortaya çıkan görüntüyü ps de yapamam açıkcası.

  8. ersin aka dedi ki:

    peki burak abicim tasarım yapmak için hangi programı öneriyosun (for blogger)

  9. Hale dedi ki:

    Ben çizip kodlamaktan yanayım açıkçası