Adsense Hesap Açma [20 Günlük Siteyle]

8 yıl önce

Yaklaşık 5-6 yıldır internet sektöründe olmama rağmen bugüne kadar hiç Adsense hesabı açma gereksinimi daha doğrusu Adsense onayı almak gibi bir ihtiyacım olmamıştı, her zaman website üzerinden normal satılan reklam, link veya tanıtım yazılarının çok daha iyi gelir getirdiğine veya getirebileceğime inanmışımdır, ancak son birkaç ayda artık sektörel bir site ile aylık düzenli bir kazanç sağlama gibi bir düşüncem oluştu. Yeni açacağım site ile hedeflerim çok büyük ancak bu site üzerinden reklam, link veya tanıtım yazısı satışını düşünmediğim için başlangıçta (e-ticaret bölümü aktif olana dek) masraflarını çıkartabilecek bir gelir kapısı oluşturmak adına reklam firmaları arayışına girdim ve Adsense’yi bu anlamda gözüme kestirdim, elbette forumlarda sık (wmaraci ve r10) vakit geçirdiğim için birçok insanın Adsense hesabı almak konusunda zorluklar yaşadığını görüyordum ve çoğu kişi sürekli rakiplerinin kendi sitelerinde Adsense kullandıklarını ama bir türlü kendilerinin benzer siteleri Adsense hesabı alamadıklarını belirtiyorlardı. Burada asıl önemli ilk noktaya geliyoruz;

Websitenizde Adsense reklamları yayınlamak için illa o websiteniz ile Adsense hesabı almanıza gerek yok, farklı bir site ile alacağınız Adsense hesabını tüm sitelerinizde kullanabilirsiniz.

Bu anlamda, özellikle de legallik ile illegallik arasında kalan sektörlerde site açıp Adsense hesabı alamayan arkadaşların, rakipleri üzerinden sürekli Google’a suç attıklarına hemen hemen her gün şahit oluyoruz, ancak ne yazık ki çoğu kişi o sitelerde kullanılan Adsense hesaplarının farklı siteler aracılığı ile kullanıldıklarını bilmiyorlar. Bunları niye yazdım şimdi diye merak edebilirsiniz, burada anlatmaya çalıştığım şey direk olarak Adsense kullanmak istediğiniz site ile Adsense başvurusu yapmanıza gerek yok, özellikle çok kolay ve ufak masraflarla Adsense hesabını nasıl alabileceğinizi açıklamaya çalışacağım. Özellikle de sürekli denemelerine rağmen bir türlü Adsense alamayan arkadaşlar bu yazıda ki yöntemleri uygulayarak çok kolay Adsense alabilirler. Siteleriniz ne olursa olsun Adsense almak için yeni bir site açacağız başlangıç olarak.

Adsense hesabı almak için yeni bir site deneyeceğiz, bu yüzden mevcut hedef sitenizin şuan için bir önemi yok.

Öncelikle Adsense almak için dediğim gibi yeni bir site açmamız gerekiyor, tabi yeni site deyince her zamanki konularda olmayacak. Şuan da sektör teknoloji, sağlık, kadın, dekorasyon, yemek tarifleri konularında ki sitelerle dolup taşmakta, bu adımda bu sitelerin oluşturduğu çöplüğe katılıp başarı şansımızı azaltmanın bir anlamı olmadığı ve daha risksiz konulara girmek daha iyi olacaktır. Şimdi örnek olarak birkaç konu önereyim; köpek balığı cinsleri, ülkemizde ki endemik bitki türleri, oturduğunuz ilçe ile ilgili bir tanıtım sitesi, programlama dilleri veya daha da alt konularda ki niche kelimeler diyebiliriz, yani anlayacağınız üzere pek genel konular yerine daha alt ve pek rakibin olmadığı basit konularda site açacağız, unutmayın ki bu açacağımız siteyi sadece Adsense hesabı almak için açıyoruz yani bu siteler üzerinden öncelikli olarak kazanç hedefimiz yok, ama isterseniz Adsense aldıktan sonra sitenizi ilerletmeye çalışabilir veya o site üzerinden link ve tanıtım yazısı satışları ile kazanç sağlayabilirsiniz.

Başlangıç için sitemizi açacağımız uygun alt bir sektörde hedef belirleyip domaini alıyoruz, muhtemelen reseller hesabınız vardır diye düşünüyorum, oradan ücretsiz hosting sağlayabilirsiniz veya forumlarda ki hosting sponsoru olabilecek kişilerde hosting bulabilirsiniz, son çare olarak da satın alabilirsiniz, zaten domaini de indirim kuponları sayesinde yabancı sitelerden 2-3 liraya alabilirsiniz, tabi burada şöyle bir ihtimal de var. Eğer hiç hosting işi ile uğraşmak istemiyorsanız Blogger üzerinden bir blog oluşturup aldığınız domaini oraya bağlayabilirsiniz, bu sayede hiç hosting derdi çekmezsiniz ama ben sağlayacağı işlevsellik için her ne kadar çok önemli bir site olmasa da bir şekilde hosting ayarlayıp WordPress kullanmanızı tavsiye ederim.

Sade ve anlaşılır bir tema seçip siteye kuruyoruz.

Bir sonra ki adım hangi altyapıyı (WordPress veya Blogger) kullanırsanız kullanın sade ve anlaşılır bir tema bulmalısınız, temada olabildiğince ekstra özelliklerden kaçının. Anasayfa da 4-5 yazının listelenebileceği uygun bir temayı bulabilirsiniz, ama unutmayın ki seçeceğiniz tema ferah olmalı yani yazılar birbirine çok yakın olmamalı veya çevre bileşenlerle aralarında yeterince boşluklar olmalı, özellikle de tema kesinlikle mobil uyumlu olmalı, günümüz şartlarını düşündüğünüzde zaten bunun neden gerekli olduğunu tartışmaya bile gerek yok. Hatta bilgi olması açısından şunu söyleyebilirim ki Google geçtiğimiz aylarda mobil aramaların sayısının, masaüstü aramaların sayısını geçtiğini belirtmişti, yine son getirdiği güncellemeler ile mobile iyice dikkat çekmişti. Yine bilgi olması açısından kendim Adsense aldığım sitede şuan bu sitede ki temayı kullanmıştım, benzer tarzda bir tema bulabilirseniz iyi olur.

Makale siparişlerimizi veriyoruz veya kendimiz yazmaya başlıyoruz.

Uygun bir tema kurduktan sonra sıra içeriği hazırlamaya geliyor. 20 gün için hedefimiz şu şekilde olacak; ilk on gün için günde ikişer içerik daha sonra ki günlerde ise günde birer içerik. Sitemizin konusu normal konulara göre biraz daha özel olacağı için makale hazırlamak da zorlanabilirsiniz, eğer yazabilirim derseniz makale yazabilirsiniz, olmadı forumlar üzerinden uygun gördüğünüz bir yazara 30 tane makale siparişi verebilirsiniz, makalelerin ortalama 300’er kelime civarında olmasına dikkat edin. Makaleleri hazırladıktan sonra her gün uğraşmamak adına makaleleri 20 güne dediğim şekilde bölerek zamanlama yapabilirsiniz.

Bu süreç içerisinde isterseniz SEO eklentisi kurabilirsiniz eğer bu siteyi ilerde büyütüp kazanç sağlamak isterseniz, diğer yandan site haritası ekleme vs. gibi ıvır zıvırları halledersiniz.

3. günde ilk Adsense başvurumuzu yapıyoruz.

İlk 6 makale yani 3. günün sonunda ilk Adsense başvurumuzu yapıyoruz, muhtemelen ilk başvuru da pek onay gelebileceğini zannetmiyorum ama yine de başvurmak parayla değil :) Muhtemel red cevabı geldiğinde ise zaman kaybetmeden hemen tekrar başvurun, ben 20 günlük site ile Adsense aldığımda ancak 5. başvurumda alabilmiştim, ret maili geldikten sonra mail de ne yazarsa yazsın direk tekrar başvuru da bulunun.

Siteye biraz aktiflik katıyoruz.

Siteye sadece yazı girerek Adsense almaya çalışmak yerine biraz daha siteye aktiflik katmak lazım, bunun için forumlarda ki karşılıklı yorum gruplarını önerebilirim. Örneğin kendi siteme bu süreçte günde 10-15 arası yorum geliyor, hemen hemen her yazı yorumlarla dolup taşıyordu. Sitede ki bu aktiflik, başvuru sırasında sitenizi inceleyecek kişinin gözünden kaçmayacaktır.


Artık olayı biraz zamana bırakıyoruz. Dediğim gibi ret cevabı geldikçe zaman kaybetmeden başvurun ve günlük içerik miktarını belirttiğim şekillerde eklemeye çalışın, süresi biraz daha uzayabilir de kısalabilir de ama bu şekilde mutlaka onay alırsınız. Kendi denemelerim aşağıda ki resimde görüldüğü gibidir, red cevaplarından birini sildiğim için gözükmüyor, gelen ret cevaplarından bazıları politika ihlali bazıları da yetersiz içerikten dolayıydı ama sadece içerik girerek devam ettim ve hesabı aldım sonunda.

adsense_basvurular

Şuan da piyasada olan ve 1000-1500 liraya Adsense satmaya çalışan kişilerin çoğu bu şekilde Adsense hesapları alıp sürekli devir daim yapıyorlar…

Yukarı da anlattığım kısımlar mevcut sitesi olup da Adsense alamayanlar içindi, yeni açtıkları siteler ile Adsense alamayan arkadaşlar yeni site açma kısmını tamamen kendi mevcut  sitelerine uygulayabilirler.
Yukarıda ki uzun bölümü bir rehber olarak anlatmak istedim, özet geçmek gerekirse yaptıklarım şunlar;

  • Yeni bir domain ve resellerimden hosting ayarladım.
  • Kesinlikle özel bir konu, kendim bir hayvan türünün ile site hazırladım mesela.
  • Sade, anlaşılır ve mobil uyumlu bir tema kurulumu yaptım.
  • Siteyi ilerde ilerletme amacım olduğu için SEO eklentisi kurdum.
  • İlk on gün ikişer diğer günler birer makale girişi yaptım.
  • Üçüncü günden itibaren başvurulara başladım, ret maili geldikçe daha maili açmadan siteye girip tekrar başvuru yaptım.
  • Yorum grupları ile siteye aktiflik kazandırdım.

Ekstra olarak şunları da yaptım;

  • Deneme amaçlı olarak birkaç defa Facebook reklamları verildi.
  • Hakkında, gizlilik politikası, iletişim gibi olması gereken sayfalar eklendi.
  • Sitede boş veya yapım aşamasında hiçbir sayfa bırakmadım.

Diğer yandan ilginizi çekebilecek bazı maddeler;

  • Hiçbir dış SEO çalışması yapılmadı.
  • Yandex Metrica ve Google Analytics beraber kullanıldı.
  • Onayı aldığım hesaba kayıtlı bir tane manuel işlem uygulanmış site var.
  • Site paylaşımlı bir reseller paketinde bulunuyor.
  • Domain ilk defa kayıt edildi yani yaşı sıfır.

Onayı aldıktan sonra ister kurduğunuz bu mevcut siteyi ilerletip kazanç sağlamaya çalışın isterseniz de aldığınız hesabı asıl kazanç sağlamak istediğiniz sitenizde kullanmaya başlayın, artık dilediğiniz gibi kullanma imkanınız var, tabi illegal sitelere eklemeyin yine de reklamları :)

Bu yazının amacı daha çok mevcut siteleri olup da o siteleri ile bir türlü Adsense hesabı alamayan arkadaşlara farklı bir yol göstermekti, ancak yeni bir site ile Adsense almak isteyen arkadaşlar da yazıyı okuduklarında yapmaları gerekeni anlarlar zaten. Çoğu madde işi bilenler için bilindik gelebilir ancak burada daha çok acemi arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım.

Sizde kendi Adsense hikayenizi anlatır mısınız?

Yorumlar (35)

  1. Faruk Yaman dedi ki:

    Güzel bir yazı dizisi olmuş adsense için. İlk olarak 30 gibi iyi bir sayıda makale yayınladık. Birçoğu en az 750 ortalama kelimeden oluşuyor. İlk onayı aldık şimdi ise ikinci onayı bekliyoruz.

  2. Fatih Uyar dedi ki:

    burak bey, bu yöntemle aldığınız web sitesinin adresini de paylaşırsanız sevinirim. En azından o siteye bakarak, yeni oluşturacağımız sitenin genel hatlarını oluşturalım.

    • Burak İşci dedi ki:

      Direk olarak o siteyi paylaşamam ancak, o reklam hesabını petdio.com sitemde kullanmak üzere bu site için oluşturduğum bir paravan ile aldım. Temalar aynı, içerik de petdio.com harici tek bir hayvan cinsine yoğunlaşma üzerine diyebilirim.

      • Fatih dedi ki:

        Öncelikle yanıtınız için teşekkürler burak bey. Tek bir hayvan cinsinden bahsettiniz. Burada herhangi bir kategori sayısı oluşturdunuzmu? yani tek bir hayvan cinsi için bende bahsettiğiniz şekilde bir deneme yapacağım. Kategori sayısı olarak bir şey belirleyemedim? tek bir kategori oluştursak yeterlimi?

        • Burak İşci dedi ki:

          Kategori tek kategori altında ekledim tüm yazıları, etiket sistemini ise kullanmadım. Örneğin balık cinsleri hakkında açabilirsiniz bir blog, bir sürü akvaryum balığı cinsi var yani içerik sıkıntısı çekmezsiniz, diğer yandan illa hayvan cinsleri olacak diye bir şey de yok bitki türleri üzerine de güzel bloglar hazırlayabilirsiniz, örneğin ülkemizde ki endemik bitki türleri hakkında güzel bir blog ile rahatça adsense alabilirsiniz diye düşünüyorum.

          • Fatih dedi ki:

            burak bey, konuyla ilgili bir sorum daha olacaktı. Adsensenin siteyi onaylamak için sitemize eklememizi istediği reklam kodunu sitenin nerelerine,kaç tane ve nasıl yerleştirdiniz. Yani wordpress’te bulunan düzenleyici sekmesindeki head-head etiketleri arasına mı koydunuz? Yoksa sidebar veya yazı içine mi yerleştirdiniz. Veya hepsini tek tek manuel olarak mı yerleştirdiniz. Bu arada yazılar bitmek üzere, hepsini taslak olarak kaydettim. Dediğiniz yöntemi aynen uygulayacağım. Eğer başarılı olursa, bu sayfanın yorum kısmından paylaşımda bulunacağım. Şimdiden teşekkürler

  3. Ersin dedi ki:

    Adsense’den para kazanmayı herkes hedefler bunun için oldukça güzel çalışmalar yapılması gerekiyor. Adsense dünya’da reklam konusunda en çok kazandıran sistemdir bence. Bunun sebebi tüm dünyanın google kullanıyor olması.

  4. Ayhan KORKMAZ dedi ki:

    Gerçekten Adsense almak isteyenler için güzel bir rehber yazı olmuş Burak, eline sağlık.

  5. Furkan dedi ki:

    Yazı bi motivasyon kaynağı oldu resmen :D adsense alma derdim yok ancak almak istersem bu yolu izleyeceğim.

  6. umut dedi ki:

    Gerçekten güzel bir çalışma olmuş.Bende yeni bir teknoloji blog sitesi kurdum.2 defa başvurdum ama red cevabı geldi.Sizlerden ricam siteme girip yorum bırakmanız :) şimdiden teşekkürler

  7. demirdöküm servisi dedi ki:

    çok denedim ama bir türlü açamadım. uzun uğraşlar sonucu almaya çalışıyoruz.

  8. Erol Apaydın dedi ki:

    Ben başka bir siteme 22 makale ile adsense ‘e onaylatmıştım. Elbette sitenin teması, özgün içeriği önemli, teşekkürler.

  9. Haberlio dedi ki:

    Gayet başarılı bir şekilde anlatılmış. Aslında almak çok zor değil kullanabilmek önemli diye düşünüyoruz.

  10. Recep Hilmi TUFAN dedi ki:

    Eskiden bu kadar zor değildi sanırım. Çünkü benim tek bir Adsense hesabım var ve tek defada onaylanmıştı.

  11. Ososyal dedi ki:

    Blogunuzu uzun süredir takip ediyoruz, başarılısınız. Sizde sitemizi ziyaret edip bir makaleye yorum atarsanız çok mutlu oluruz, başarılar dilerim :)

  12. Onur Kızılkaya dedi ki:

    Çok başarılı bir makale olmuş elinize sağlık

  13. Ersin dedi ki:

    Merhaba, adsense için yazdığınız makalelere resim eklediniz mi?

  14. seo dedi ki:

    harika bir yazı olmuş keyifle okudum teşekkürler elinize emeğinze sağlık.

  15. Gürkan ÖZGÜR dedi ki:

    Gerçekten güzel ve faydalı bir yazı yazmışsınız. Bunu denemek istiyorum çünkü 70 küsür gün oldu blogumu açalı lakin her denememde biz sizi arayacağız mantığı ile geri dönüyorum. Umarım bu sefer kabul edilir.

  16. Yeliz ALTUN dedi ki:

    Blogumu bende yeni açtım inşallah bende böyle ufaktan kazançlar elde etmek ve bu kazançlarımı çocuklar ve daha yüksek meblalar elde edebilirsem şehit ailelerine, ihtiyaç sahiplerine ve öğretim için harcamak istiyorum. Dilerim ki bu dileğim gerçekleşir. Kolay gelsin :)

  17. Okuyucu dedi ki:

    Benim sitem banlandı. Tam 6 yıl önce geçersiz tıklama nedeniyle. Şimdi başka bir siteyle ama yine kendi bilgilerimle nasıl başvurabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

  18. aliye dedi ki:

    Merhaba, sizce benim sitem adsense onayı alır mı? http://hayatvesaglik.net Cevaplarsanız çok sevinirim

    • Burak İşci dedi ki:

      Bence alabilir gibi gözüküyor, zaten site de bazı reklamlar var adsenseye ait :)

      • aliye dedi ki:

        Burak Bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Blogspot’ta açtığım bloglarım içim adsense onayı zaten almıştım. Google’den pin kodum da geldi. Bu sitem için müracaatı 8 gün önce yaptım. “Sitenizin incelenmesi 3 güne kadar tamamlanacak ve size e-postayla bilgi verilecektir.” yazısı var fakat 8 gündür cevap yok, raporlar kısmında da herhangi bir veri yok. Müracaatı “Reklamlarım” “Diğer Ürünler” bölümünden yaptım. Doğru mu acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkürler

        • Burak İşci dedi ki:

          Anlayamadım, siz zaten adsense hesabınız olan bir Google hesabıyla tekrar başvuru mu yapıyorsunuz? Blogspot için aldığınız adsense hesabını diğer sitelerinizinde kullanabilirsiniz, bunun için onaya gerek yok. Adsense panelinizde Ayarlar > Sitelerim sekmesinden reklamları yayınlamak istediğiniz sitelerinizi eklemeniz yeterlidir.

  19. Bilgirazzi.com dedi ki:

    Çok faydalı ve aydınlatıcı yazı olmuş eline sağlık Burak kardeşim

  20. Bilgirazzi.com dedi ki:

    Uzun zamandır böyle bir içerik bekliyordum sonunda geldi ;)

  21. ilan ver dedi ki:

    basarılı bir paylasım tesekkurler ..